• Cases / Vrij Werk / 21 B-Day Design
 • header 21 Bday design
  Case:
  21 B-Day Design


  Opdrachtgever:
  Glenn van Pinxteren

  Solo-opdracht

  Gebruikte Programma's:
  Illustrator, Indesign

  Opdrachtbeschrijving:

  Ontwerp een logo, poster en gerechtenkaartjes voor een verjaardag. In dit geval was het mijn eigen 21ste verjaardag. Dat moet natuurlijk fancy gevierd worden!

  Uitvoering:

  Ik wilde een beeldlogo gaan ontwerpen die de vorm van mijn gezicht had. Dus had ik veel afbeeldingen doorgespit op zoek naar een goede zij-aanzicht van mezelf. Nadat ik die had gevonden was ik begonnen met het overtrekken van mijn hoofd. Nou vond ik een zwart silhouet van mijn hoofd een beetje saai, dus had ik hem opgevuld met een dynamisch patroon.

  De dresscode-kleuren van mijn feest waren: Goud, zwart en wit. De kleur goud wilde ik graag voor het logo gebruiken, omdat ik de leeftijd 21 jaar,
  één van de gouden leeftijden vind.

  Nadat ik het logo had ontworpen ben ik begonnen met het vormgeven van de gerechtenkaartjes. Want een verjaardag zonder veel, maar dan ook echt veeeeel eten, dat is geen verjaardag van Glenn!

  Bij deze kaartjes heb ik het patroon, die ook in het logo te vinden is, terug laten komen om alles meer eenheid te geven. Omdat je op verjaardagen altijd mensen bij hebt zitten die zich afvragen:”Wat zou er nou in zitten?
  Is het vlees of vis? Durf ik dit wel te eten? Want dit heb ik nog nooit opgehad”, had ik besloten om dit op de kaartjes, zowel textueel als illustratief erop te vermelden. “Oh het is dus groente. Ik dacht dat het
  vlees was”.

  En als laatste moet een feest ook aangekondigd worden, dus een poster met een herkenbare logo en de benodigde informatie is alles wat hiervoor nodig was.

  Proces 1
  Proces 2
  Proces 3
  21 Bday logo
  21 B-Day tafelbordjes
  21 B-Day tafel
  21 B-Day poster