• Cases / GLR / Inception poster redesign
 • Inception Redesign
  Case:
  Inception Redesign


  Opdrachtgever:
  Grafisch Lyceum Rotterdam

  Solo-opdracht

  Gebruikte Programma's:
  Illustrator, Indesign

  Opdrachtbeschrijving:

  Een poster redesignen op een meer typografische manier, van de film ‘Inception’.

  Uitvoering:

  Om mij goed in te kunnen leven voor het designen van de poster, ben ik allereerst begonnen met de film opnieuw te kijken. Tijdens de film kwamen er elementen naar voren die ik terug wilde laten komen, zoals het labyrinth, de omgekeerde wereld/gebouwen en de strakke typografie.

  Ik begon na de film gekeken te hebben, aan het ontwerpen van de titel, want na zo’n film komt er veel inspiratie los. Hiervoor heb ik meerdere varianten gemaakt, maar de uiteindelijke versie was de variant met het labyrinth erin. Het labyrinth heb ik ontworpen in Illustrator en vervolgens samengesmolten met een strakke font. Dit zorgde ervoor dat de typopgrafie goed aansloot bij één van de hoofdelementen van de film.

  Vervolgens ben ik begonnen met het ontwerpen van de elementen om de typografie heen, zoals de gespiegelde gebouwen. Dit kwam namelijk vaak in de film voor. In de gebouwen heb ik het labyrinth-patroon ook erin verwerkt om het meer als een geheel over te laten komen. En na lang rondwalen in mijn eigen labyrinth van creativiteit, resulteerde het tot een volmaakte poster.