• Cases / Extern / TinQwise placemat
 • Case:
  TinQwise placemat


  Opdrachtgever:
  TinQwise

  Ontwerpteam:
  Building Concept

  Functie:
  Stagiair DTP’er/ Grafisch Vormgever

  Gebruikte Programma's:
  Illustrator, Indesign, Photoshop

  Opdrachtbeschrijving:

  Ontwerp een aantrekkelijke een gebruiksvriendelijke communicatiewijzer. Deze wijzer heeft als doel de werknemers d.m.v. icoontjes de communicatiemiddelen van het bedrijf te laten herinneren.

  Uitvoering:

  TinQwise is een ontwerpbureau dat online leermiddelen maakt voor bedrijventrainingen. Als onderdeel van de conceptontwikkeling hebben we de dagelijkse routine van de werknemers van TinQwise onderzocht. Waar komen medewerkers vaak mee in contact? Wat zien ze elke dag? Wat voor gewoontes hebben ze? En wat doen de werknemers elke dag? Precies! Pauzeren!
  Daar wordt bij TinQwise veel liefde en aandacht aan besteed. Iedere dag wordt de tafel gezellig gedekt en wordt er gezamenlijk gegeten. Zo kwamen we op het idee om een placemat te ontwerpen.

  TinQwise is zelf goed in het maken van illustraties die vervolgens verwerkt worden in o.a. boeiende promotiefilmpjes en verrassende games. In ons concept voor de communicatiewijzer hebben wij daarom beeld als uitgangspunt genomen. Omdat ze zelf veel brainstormen hebben wij
  een handgeschreven mindmap in het ontwerp opgenomen. Dit concept resulteerde tot een illustratieve placemat, waarop, door middel van icoontjes, onderwerpen beknopt worden uitgelegd.

  Bovendien is er een strook bijgevoegd bij de placemat die kan worden afgescheurd met als doel dat de werknemers dit overal met zich mee
  kunnen nemen als ze niet meer weten waar een bepaald icoon voor staat.